login

Koekeloeren

Durft u de koefrontatie aan en wilt u komen kijken, onze boerderij ligt in het mooie Vechtdal. Een gebied wat rijk is aan kastelen, havezaten en Saksische boerderijen en gekenmerkt wordt door prachtige natuur. Een weids rivierenlandschap met uitgebreide loof en naaldbossen, hiertussen meandert de rivier de Vecht. Welke zijn oorsprong vindt in de buurt van Eggerode te Duitsland en stroomt tot voorbij Zwolle. Zo halverwege de rivier, aan de overzijde van de oude handelsroute "de Hessenweg" ligt in 't Slag net buiten het dorp Oudleusen onze boerderij.

 

Den Smitshof
Slagweg 7
7722 TX Oudleusen

 

Route

Het bedrijf ligt aan de Slagweg 7 te Oudleusen. Ongeveer 6 kilometer van het dorp Dalfsen. Vanuit Dalfsen neemt u de Welsummerweg deze komt uit bij de Hessenweg. De Hessenweg (N340) oversteken en dan rechtsaf de parallelweg volgen richting Oudleusen. Vlak voor het dorp de eerste weg links, dit is de Slagweg.

 

Of vanaf Dalfsen via de Stokte, langs de rivier de Vecht, voor de zandweg linksaf en verharde weg volgen. Aan het einde de Hessenweg oversteken en u komt dan op de Slagweg.

 

Vanaf Zwolle (A 28) neemt u afslag Dalfsen/Ommen/Hardenberg en volg de Hessenweg (N 340), zo'n 15 kilometer en dan komt u in Oudleusen. Het dorp ligt links van de Hessenweg, net daar voor neemt u de eerste afslag links en dan gelijk weer links, volg de parallelweg 'n klein eindje richting Zwolle en neem dan de eerste weg rechts, dit is de Slagweg.

 

We zijn ook met het openbaar vervoer bereikbaar. Met de bus, lijn 167 vanaf Zwolle of Ommen tot aan Oudleusen. Tegenover de Slagweg is een bushalte, vanaf hier is het nog 1,5 km. lopen.

 

 

 

Een afspraak maken is noodzakelijk, gezien de verzorging van de koeien voor gaat. De rondleiding met streekverhaaltjes en consumptie neemt zo'n 1,5 tot 2 uur in beslag.

 

Voor scholen kan het programma iets worden aangepast. Aan de hand van een vragenlijst kunnen leerlingen de boerderij verkennen. Deze excursie kan natuurlijk prima in plaats van een biologie les op school of als aanvulling op de behandelde theorie.
Het niveau kan variëren van groepen 7 & 8 van de basisschool tot VMBO en MBO. De opdrachten en vragen worden aan het niveau aangepast. Ook zijn eigen opdrachten uit te voeren. Neem contact op voor overleg.

Ons kledingadvies
Onze koeien zijn niet altijd even flatteus,
daarom is een oude spijkerbroek een goede keus.
Stevige schoenen of laarzen eventueel,
dan kunt u wandelen door weilanden, over 't erf en op de deel.
Een scheur, een gat in uw kleding deert ons niet,
ook niet als de kleur wat verschiet.
Vuil of viezigheid,
van uw andere boeren bedrijvigheid,
Stellen wij niet op prijs,
dus wees niet eigenwijs...
Geef ziektekiemen geen vrij spel op onze boerderij,
wij verwachten u dus in koefortabele schone kledij.